Mesai saatleri içerisinde Kur'an kurslarına gelemeyenlere iş saatleri dışında Kur'an ve dini bilgiler öğrenme imkânı sunacak olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 'Kur'an Öğreniyorum' programı başlıyor.

Dört dönem halinde yapılacak kurslar için ilk ders 19 Eylül'de başlayacak ve 3 ay sürecek. Kurs süresince toplam 162 saat eğitim verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, eğitim günlerini ve saatlerini vatandaşın kendi tercihine göre belirleyebileceğini belirterek "Mesai saatleri içerisinde Kur'an kurslarına gelemeyen vatandaşlarımız, iş saatleri dışında Kur'an ve dini bilgiler öğrenme imkânına sahip olacaklar. Program yalnızca çalışanları kapsamıyor. Ev hanımları, öğrenciler, emekliler ve kırsal kesimde yaşayan tüm vatandaşlarımız bu eğitimden faydalanabilirler. " şeklinde konuştu.

Uygulama, ilk etapta Ankara, Düzce, İzmir, Kayseri, Rize, Tekirdağ ve Van'daki tüm Kur'an kurslarında; büyükşehir statüsünde olan Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Samsun ve Sakarya illerinde 10 Kur'an kursunda, diğer illerde ise 5 Kur'an kursunda başlayacak.

Haber; S. KAŞKIR