Program, Düzce Üniversitesinin kurulmasından bugüne kadar büyük emekleri olan Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu anısına hazırlanan “Eğitime Adanmış Bir Ömür… Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu” isimli sinevizyon gösterimi ile başladı.



Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun Rektörlüğü döneminde beş yıl boyunca Rektör Yardımcılığı görevini yürüten ve en yakın mesai arkadaşlarından olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ilk tanışmalarından bugüne kadar Kurucu Rektör ile ilgili düşüncelerini samimi bir üslupla ifade etti. Çakar, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun Rektör olarak atanmasıyla Düzce’nin ve kendisinin kaderinin değiştiğini sözlerine ekledi.



Hukuktan bir milim şaşmadan’

Şerifoğlu ile güzel günler kadar zor zamanlar da yaşadığını belirten Rektör, “Ancak dirayeti, Allah’a teslimiyeti, bu da bizim bu dünyadaki sınavımız” felsefesi ile hepimizi bir arada tuttu ve kenetledi. Çalıştıkça, Üniversitemiz büyüdü, sıralamalarda adından söz ettiren, ödüller alan, yenilikçi ve girişimci bir kimliğe büründü. Vizyoner, gelişmeleri takip eden, fırsatları sezen, her durumda ne yapılacağına dair fikri olan, yılmayan, yorulmayan kişiliği ile Üniversitemizin yararı ve devletin menfaati için çalıştı. ‘Hukuktan bir milim şaşmadan’ sözü her zaman kulağımızda ve en büyük ders niteliğindedir.” şeklinde konuştu.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce’ye 2015 Şubat ayında atandığını ifade ederek, Kurucu Rektör Şerifoğlu’nun son sekiz ayında kendisi ile iyi diyaloglar içerisinde olduklarını söyledi.

Lastik çizmeyle girilen bir Üniversiteyi…

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı’nın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Şerifoğlu ile birinci ve ikinci Belediye Başkalığı döneminde çalışma fırsatı yakaladığını ifade ederek, aile hayatında, eğitim hayatında ve yöneticilikte çok başarılı olduğunu söyledi. Mehmet Keleş, “ Lastik çizmeyle girilen bir Üniversiteyi bilgi ve değer Üreten bir Üniversiteye dönüştürmek O’nun en büyük başarısıdır. Kendisiyle gurur duymaya devam edeceğiz. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Protokol konuşmalarının sonrasında söz alan Üniversite mensupları Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını paylaştı. Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Umduğundan çok farklı, çok duygulu ve güzel bir program hazırlandığını ifade ederek, emek veren herkese teşekkür etti. Üniversite için emek ve hizmet vermeye devam edeceğinin altını çizen Kurucu Rektör Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi’ni samimiyetle seven ve destekleyen her kesimden insana teşekkürlerini arz etti.



Düzce Üniversitesi, Türkiye için model bir projedir

Kurucu Rektörümüz, “Düzce Üniversitesi, Türkiye için model bir projedir. Şeffaf, liyakat bazlı, hukuktan bir milim şaşmadan bir sitem geliştirmeye çalıştık. Bir Rektörün tarafsızlığı son derece önemlidir. Sekiz yılımızı huzurla geçirmemizin en büyük sebebi tarafsızlığımızdır. Sevgiyle kalmanızı diliyorum. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.

Tören, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyeleri tarafından Kurucu Rektör Şerifoğlu’na, çalışma arkadaşlarının imzalarının da bulunduğu Üniversite panoramik fotoğrafının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile verilen kokteylin ardından sona erdi.