24 Kasım Öğretmenler gününde, süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını isteyen Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Milli Eğitim’de hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, başta Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içindebulundukları durumun utancını hatırlatarak seslenmek istediklerini belirtti. Çelebi, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştıkları gerçeğin kendiliğinden ortaya çıktığını ifade etti.

Çelebi, “ Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen Bin 577 TL ücret ile hizmetli ve memur personel arası bir maaş almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmamıştır. Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini eğitimcileri yaptığı işin önemine göre değerlendirmelerini öneriyoruz.” Dedi.

Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemediklerini de vurgulayan Çelebi, “Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. “ diyerek, acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetinin giderilmesini ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verilmesini istedi.

HABER:H.İŞCAN