49. kütüphane haftası nedeniyle Anıt Parkta sessiz kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Vali Adnan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri çocuklarla birlikte yarım saat kitap okudu.

Vali Adnan Yılmaz, ulaştığı makamı kitap okumaya borçlu olduğunu söylerken, Düzcelilerin örnek alması gereken kişileri Prof. Dr. Kemal Demir ve Eski Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol olarak gösterdi.

Yılmaz, “Memleketimize, milletimize hizmette bir yerdeysek, bizim yazarlarımızın güzel kitaplarını, tarihi romanlarını okumamıza borçluyuz. Bütün Düzcelilerimiz Kütüphaneye abone olmalılar, insanın ufkunu açar daima ileriye adım atarlar.

Rol model, Prof. Dr. Kemal Demir, merhum Milli Eğitim Bakanımız Avni Akyol gibi olurlar, bunlar Düzce için güzel örneklerdir. O istikamette koşturmamız gereken büyüklerimizdir. Bütün Türkiye’de ki bu seferberliğe katılan herkesi tebrik ediyorum ama bu burada kalmamalı. Ticaret Lisesi Üniversite yerleştirme de Türkiye 4.sü oldu demek ki biz çalışırsak başarırız. “ dedi.

Vali Adnan Yılmaz, Minik bir öğrencinin “okullarımızda neden bu kampanyalar duyurulmuyor” sorusuna, okullarda bu tür projelerin artırılacağı şeklinde cevap verdi. H

Haber: S. YANAR