Düzce Üniversitesinin ürettiği bitkisel ve tıbbi ürünler pazara açılacak. Üç yıldır sürdürdüğü ihtisaslaşma sürecindeki tüm faaliyetlerde öncü yükseköğretim kurumu olan ve ihtisaslaşma programını bir başarı hikayesine dönüştüren Düzce Üniversitesi, ürettiği 30’un üzerindeki ürünlerin satışı için; “DUlife” çatı markası altında kozmetik ürünlerin Melenis, bitkisel ürünlerin Herbynia ve arı ürünlerinin markası “ApideVera” olmak üzere tescillediği 4 markasının kullanım ve lisanslama haklarını içeren sözleşmeyi Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri Anonim Şirketi ile imzaladı. Bu işbirliği kapsamında üretilecek ürünlerin hammaddeleri de yine bölgenin çiftçileri ve arıcılarından sağlanarak bölgesel kalkınmaya önemli katkı sağlanacak.

Düzce Üniversitesi ile Düzceli 55 girişimcinin kurdu
Düzce Üniversitesi ile Düzceli 55 girişimcinin kurduğu Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş. arasında gerçekleşen  “Marka Lisans Sözleşmesi İmza Töreni”ne; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, MÜSİAD Başkan Vekili Ali Reis Topçu, protokol üyeleri, davetli konuklar ve basın mensupları katıldı.

“Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın, ülkemizde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,  Düzce Üniversitesi’nin akademik değer ve çalışmalarını ticarileştirmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Değişen dünyadaki rekabet ortamında güçlü ortaklıklara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Selahattin Aydın, bu amaçla 55 MÜSİAD üyesi ile birlikte Düzce Teknopark çatısı altında Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş.’yi kurduklarını dile getirdi. Hedeflerinin zengin bitki çeşitlerinden bitkisel ilaç üreterek dünyaya ihraç etmek olduğunu kaydeden Aydın, destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

“Örnek bir marka olması için çalışacağız”

Düzce MÜSİAD Başkanı Vefa Pehlivan yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyanın ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla MÜSİAD olarak birçok faaliyet yürüttüklerine işaret etti. Ortak iş yapmanın önemine değinen Pehlivan, kurulan ortaklık ile Düzce Üniversitesi’nin ve Düzce’nin örnek bir marka olması için çalışacaklarını dillendirdi. İş birliği protokolünün bölge için büyük önem arz ettiğini belirten Vefa Pehlivan, bu anlamlı iş birliği için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve Düzce MÜSİAD üyelerine teşekkür etti.
“Sanayi şehri Düzce’nin potansiyelini açığa çıkarmak istiyoruz”
MÜSİAD Başkan Vekili Ali Reis Topçu konuşmasına iş birliği sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladı. Sanayi şehri Düzce’nin potansiyelini açığa çıkarmak istediklerini ifade eden Ali Reis Topçu, iş dünyasının faiz ortamından ortaklık kültürünün yaygınlaşmasıyla kurtulabileceğine dikkat çekti. Ticaret geleneğinde yer alan ortaklık kültürünün yeniden canlandırılması gerektiğinin altını çizen Topçu, protokolün bu bakımdan çok önemli olduğunu vurguladı. İş birliği sözleşmesi ile Düzce Üniversitesi’nin 4 markasının lisansını Formlife şirketine devrettiğini söyleyen Ali Reis Topçu, son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

“Düzce için gurur günü”
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce için gurur gününde bir araya geldiklerini ifade ederek sözlerine başladı. Düzce Üniversitesi öncülüğünde ülkemizde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Çakar, ilk kez bir üniversitenin tescilli ürünlerini bölge müteşebbislerinin kurmuş olduğu şirket vesilesi ile lisansladığının altını çizdi.
Bu topraklardan marka çıkarmanın ve bu markaların ticarileştiğini görmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 50’den fazla girişimcinin sermaye koyarak bir araya gelmesinin ve Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmalarını takdire değer bulmasının önemini vurguladı.

“Düzce Üniversitesi’nin çalışmalarının takdire şayan”
Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Üniversitesi’nin bir ilki başarması nedeniyle akademik katkı sunan öğretim elemanlarını tebrik ederek konuşmasına başladı. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbın istismara açık bir alan olduğunu belirten Çakır, bu kapsamda Düzce Üniversitesi’nin çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyledi. Üniversite-sanayi iş birliğinin devam ediyor olmasından ve bu iş birliğinin markalaşmaya dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çakır, Formlife şirketinin Düzce’ye sağlayacağı katkılar için teşekkür etti.

“’Düzce için ben de varım’ diyen herkesin bir arada”
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Düzce için ben de varım” diyen herkesin bir arada olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Güzel bir ana şahitlik ettiklerini belirten Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmalarının somut sonuçlarını gördüklerini sözlerine ekledi. Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma kapsamında ürettiği ürünleri ülkemizin farklı şehirlerinde ve yurt dışında görecek olmaktan gurur duyacaklarını dile getiren Dr. Zülkif Dağlı, Marka Lisans Sözleşmesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından Marka Lisans Sözleşmesi İmza Töreni’ne geçildi. Sözleşmeyi Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri Anonim Şirketi adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın imzaladı.
Çiftçilerle el ele vererek tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık ve tıbbi mantar ekimi faaliyetleriyle ülkemiz adına örnek kalkınma modeli geliştiren Düzce Üniversitesi, imzaladığı “Marka Lisans Sözleşmesi” ile Formlife şirketiyle birlikte bölgesel kalkınmaya önemli boyutta katkı sunacak.