LYS Maratonu sona erdi. Sosyal bilimler alanında adaylara toplam 90 soru yöneltildi ve 135 dakika süre verildi. Düzce’de sınava bin 456 öğrenci girdi.

Adaylara 90 sorunun yöneltildiği sınavda, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe testleri yer aldı. Felsefe testinde 10 Psikoloji, 10 Sosyoloji ve 10 Mantık sorusu yer aldı. Testler, ayrı soru kitapçıklarında bulundu ve tek cevap kağıdı kullanıldı.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından Elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.
Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanları sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı.

Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı. Adaylar sorulara doğru yanıt verebilmek için ter döktü. Şimdi ise sınavların sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme heyecanı başlayacak.

Haber; R. BAL