Beş oturumda yapılan LYS maratonu tamamlandı. 832 bin 994 adayın başvurduğu, en geniş katılımlı ikinci sınav olan LYS-3 edebiyat-coğrafya alan sınavıyla sona erdi. Sınav sonuçları, 11 Temmuz’da açıklanacak.

Bir haftalık maraton 10 Haziran sabah saat 10:00’da başlayan ve 135 dakika süren sosyal bilimler oturumu ile başlamıştı. 11 ve 17 Haziranda devam eden LYS’ler bugün sabah saat 10:00’da edebiyat-coğrafya alan sınavı ile sona erdi. Sorularla ilgili yapılan genel değerlendirmelerde adaylar soruların kolay olduğunu belirttiler. Bugün yapılan edebiyat-coğrafya sınavında 3 açık uçlu soru olduğu bildirildi.

Sınav sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak
2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları Kontenjanları Kılavuzu’nun 20 Haziran’da ÖSYM’nin internet adresinden yayınlanması planlanıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, kılavuzda yer alabilecek hataların kontrol edilmesi istendi. Metinde, kılavuzun 20 Haziran’da açıklanmasının planlandığı ve üniversitelerin programlarıyla ilgili bilgileri kontrol etmeleri gerektiği dile getirildi.

Öte yandan LYS sınavlarının sona ermesi ile birlikte adaylar gözlerini ÖSYM’den yapılacak olan açıklamaya çevirdi. ÖSYM kendi resmi sitesi üzerinden sınav soru ve cevaplarını erişime açtı.


İŞTE SORULAR VE CEVAPLARI
http://www.osym.gov.tr/TR,13193/2017---lys-soru-kitapciklari-ve-cevap-anahtarlari.html

Haber: Ö. Yılmaz