LYS'de başarılı olan adaylar için tercih formu teslim süresi 25 Temmuz Pazartesi başlıyor. Adaylar, bu tarihten itibaren okumak istedikleri üniversiteleri belirleyerek, tercih formlarını 5 Ağustos'a kadar ÖSYM'ye teslim etmek zorunda.

Adaylar tercihlerini "2011 ÖSYS yükseköğretim programları ve kontenjanları" kılavuzundaki bilgilere göre yapacak. Adaylar tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla ya da internet üzerinden yapabilecek.

Başvuru işlemleri için bankalara herhangi bir ücret ödenmeyeceği ve tercih süresinin uzatılmayacağı bildirildi. Adayların sınav sonuçlarını öğrendikten sonra tercih edecekleri yükseköğretim programlarını belirleyerek, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla göndereceklerse verilen süre içinde başvuru merkezlerine gitmeleri; internet üzerinden bireysel olarak göndereceklerse ''Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir'' uyarısını ekranda görmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir örneğini almaları gerekiyor.

Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar, doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracak.

Haber; S. KAŞKIR