Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları son oturumu LYS-3 bu sabah 10.00-12.30 saatleri arasında yapılacak.

649 bin 716 adayın katıldığı sınav toplam 120 dakika sürecek. LYS-3’te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek. Testler ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

LYS-3 sınavına, Düzce Üniversitesi'ne ait kampüslerde ve bazı merkez okullarında girildi. Adaylar, sınava girmeden önce görevliler tarafından kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona alındı. Öğrenciler içeride hayatları için ter dökerken veliler de çocuklarını okulların kapısının önünde bekledi. Velilerden bazıları gazete okurken bazı veliler ise yanlarında getirdikleri Kur`an-ı Kerim'i okudu.

Sınav sırasında ÖSYM’yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, alınan önlemleri denetledi. Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle, ÖSYM’nin “http://sonuc.osym.gov.tr” adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Haber: S. KAŞKIR