BAŞARI İÇİN KOLLARI SIVADI
Düzce'nin eğitimde daha iyi noktalara taşınması adına girişimler sürüyor. Sınavlarda alt sıralarda kendisine yer bulmasına bağlı olarak Düzce'de göreve başlayan valilerin ilk el attığı konuların başında gelen eğitimde her vali kendi yöntemlerine göre yol haritası çizerken, yeni Vali Zülkif Dağlı da konuyu kendi bakış açısı ve tespitleriyle masaya yatırdı. Bu doğrultuda MÜSİAD ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenledikleri girişimcilik eğitimi sertifika töreninde iki önemli projeyi açıklayan Vali Dağlı, her iki projedeki amacın Düzce'de üniversiteye giden öğrenci sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

KÖTÜ GİDİŞATA 'DUR' DEMEK İÇİN...
Kısa süre önce göreve başlamasına karşılık sınavlardaki kötü gidişata 'dur' denmesi için hızla çalışmalara başlayan Vali Dağlı, ilk etapta lisans eğitimi alan öğrenci sayısını yükseltmeye odaklandı. Öğrencilerin üniversiteye gitme isteğini ve sınavlardaki başarısını arttırmak için hazırlanan projelerin hayata geçirilmeye hazır olduğu bilgisini paylaşan Vali Dağlı, başlangıç için ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Düzce'ye gelmesinin beklendiğini aktardı. Vali Dağlı'nın Düzce'nin en başlı çözüm bekleyen sorunu olan sınavlardaki başarısızlık ile daha fazla öğrencinin üniversite eğitimi almasına yönelik hızla önemli projelerin hazırlanmasını sağlaması eğitimdeki başarı çıtasının yükseltilmesi için umut oldu.

VALİ'DEN REKTÖR'E ZİYARET
Öte yandan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret etti. Rektörlük makamındaki ziyarette; gündeme ilişkin konular ve üniversitede gerçekleştirilen ve gelecek dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde devam eden görüşmenin sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Vali Dağlı’nın üniversiteye gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Valimize görevinde başarılar diledi. Ziyaret, başarı ve iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.