Üniversite adayları bugün gerçekleştirilen LYS-3 edebiyat-coğrafya Sınavı’nda ter döktü. Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son basamak sınavı olan LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı sona erdi. Üniversitelere girmek isteyen binlerce adayın katıldığı sınavların ikinci basamağı olan LYS'nin son oturumu LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı tamamlandı.

Sınavdan çıkan adaylar, genel olarak soruların zor olmadığını söyledi. Adaylar, belirleyici test grubunun Coğrafya-1'de çıkan harita yorumu ağırlıklı sorular olduğunu belirtti. Çoğu aday ise 56 soruluk Edebiyat test grubunda da soruların ezbere dayalı olduğunu ifade etti.

LYS son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 saat 10.00'da başladı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. Adaylar sınav salonunda ter dökerken veliler de onların heyecanına okul bahçesinde ortak oldu.

ÖSYM bu yıl ilk kez hayata geçirdiği uygulamayla sınav takviminde sonuç açıklama tarihine de yer verdi. ÖSYM'nin sınav takvimine göre LYS sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.