Öğrencilerin eğitime teşvik etmek amacıyla Oyak Betonun 2003'ten itibaren başlattığı matematik yarışması bu yılda yapılacak. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Oyak Şirketler Gurubu Genel Müdürü Ramazan Yücel, Oyak Beton yönetim temsilcisi Kadriye Aytaç, Düzce Valiliği Halkla İlişkiler Müdürü Gönül Günaydın katıldı. Oyak şirketlerinin 17 ilde düzenlediği Oyak Liselerarası Matematik Yarışmasının basın bilgilendirme toplantısı sırasında Oyak Şirketler Grubu Genel Müdürü Ramazan Yücel Son 6 yılda 1472 okulda 5 bin 912 öğrencinin katıldığı yarışmanın 15 Kasım 2008 Cumartesi günü düzenlenecek 1. aşama sınavına bu yıl 488 okul ve 1952 öğrencinin katılmasını beklediklerini söyledi. 22 Aralık haftası içinde açıklanacak sonuçlara göre yarışmaya katılan öğrenci, öğretmen, okul müdürü ve okullara çeşitli ödüller verilecek bu ödülleri sıralayan Oyak Şirketlet Grubu Genel Müdürü Ramazan Yücel “Yarışmaya katılan tüm öğrencilere santranç takımı, yarışmaya katılan okullara 1500 YTL nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet altını ayrıca il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket, final sınavını kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine bin YTL değerinde kese altın, şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuvar, şampiyon öğrencilerinin ailelerine bin YTL değerinde hediye çeki verilecek.

İlk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda “Hayat Matematiktir” sloganı ile başlayan Liselerarası matematik yarışmasının temel amacını da açıklayan Yücel Türk insanını gündeminde analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek, matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, matematik sevgisini aşılamakmatematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak, başarı ve kazanma dugularını tatırmak, kişisel iç disiplini arttırmak, farklı dünyalara kapılar açmak olduğunu kaydetti.

Bilgilendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Sezer ise “ Oyak Beton gerçekten önemli bir etkinliğe imza atıyor. Bu yıl Düzce'den 3 okul daha bu yarışmaya katıldı. 15 Kasım'da Ticaret Meslek Lisesi'nde sınav yapacağız. 15 Ocak'ta da il birincilerinin katılacağı 17 ilin birincilerini katılacağı Türkiye şampiyonası düzenlenecek. Hayatın kendisi matematik. eğitim ve bilimin lokomotifi matematik. Her başarıyı elde etmede en etkin yol matematiktir. Matematik, çocuklarımızın her ne kadar korkulu rüyası haline gelse de matematik sevenler içinde bir aşk haline geliyor. Hayatın kendisi de bir yarışmadır. Genel müdürümüze ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. 17 okul katılıyor. Meslek liseleri dışındak tüm liseler yarışmaa katılacak. “ dedi.