Düzce 5 yıl sonra bir Milli Eğitim Bakanı’nı daha ağırlayacak. 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kente gelen eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun ardından Düzce bu kez Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı misafir etmeye hazırlanıyor.
 
Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Yükseköğretimde Kadın Liderliği' konulu panele katılmak için Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte kente gelecek olan Milli eğitim bakanı Nabi Avcı, eğitim başarı sıralamasında son sıralarda olan Düzce için yapacağı açıklamalar büyük önem arz ediyor.
 
İNŞAAT SÜREÇLERİ TAMAMLANAMIYOR!
 
2011 yılında Düzce’ye gelen dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Düzce'de deprem sonrası geçici hizmet vermek amacıyla yapılan prefabrike okullar, önümüzdeki eğitim yılında mutlaka kaldırılacak ve yerlerine yenileri inşa edilecek." demişti. Aradan geçen 5 yılda prefabrik yapıların büyük bir bölümü silindi. Ancak fiziki yapı sorunu hala devam ediyor. Yeni yapılan ve yapılması planlanan okul inşaatlarda yaşanan ihale yer sorunu gibi aksaklıklar, sürecin uzamasına neden oluyor.
 
HASARLI EĞİTİM KURUMLARI VAR!
 
Düzce’de aradan geçen 15 yılda çözülemeyen sorunlardan biri olan orta hasarlı binaların arasında maalesef eğitim kurumları da var. Eski okul yapılarının acil yenilenmesi gerekiyor. Düzce’nin etrafında kırılmayan fay hatları olduğu düşünüldüğünde durumun ne kadar aciliyet arz ettiği apaçık ortada duruyor. Yine Düzce’ye yakışan bir öğretmenevi ivedilikle yapılması isteniyor.
 
EĞİTİM KAMPÜSÜ NE OLDU?
 
Lise eğitimini şehir dışına taşımayı hedefleyen “Eğitim Kampüsü” yapılacak pilot illerden biri de Düzce’ydi. Gümüşpınar’da 270 dönüm arazi üzerine yapılacak olan eğitim kampüsünün temeli Haziran’da atılacağı söylenmişti ancak bugünlerde kampüsle ilgili ses seda yok! kampüsün yapılmasıyla Düzce merkezdeki bazı okulların şehir dışına taşınacak bu da şehir içine bir nebzede olsa nefes aldırması bekleniyordu. Bürokrat atamalarında olduğu gibi öğretmen sirkülasyonunda yoğun olduğu Düzce’nin zorunlu eğitim bölgesi alınabileceği görüşü de hakim. Bakan Nabi Avcı’nın Düzce ziyaretinde eğitimdeki bu sorunların gündeme gelmesi ve aksaklıkların çözüme kavuşturularak sürecin hızlandırılması bekliyor.

Haber;S.KAŞKIR