Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılay'ı arasında gönüllü kan bağışçısı eğitim ve kazanım faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla 2006 yılında işbirliği protokolü imzalanırken MEB, kan bağışını öğrenciler arasında yaygınlaştırmak için önemli adımlar atmaya başladı. Bakanlık, 850 bin öğretmenin yanı sıra personel, öğrenci ve velilere kan bağışı bilgilendirme- bilinçlendirme eğitimleri vererek, kan bağışı bilincinin oluşturulması ve her ilde formatör öğretmenlerin yetiştirilmesi amacıyla çalışmalara başladı. Ayrıca MEB, eğitim müfredatında da yaptığı değişiklik ile kan bağışı konusunu müfredata taşıdı.

Bu eğitim yılı itibariyle 6. sınıf Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji ile 5, 8, 11. sınıflar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında, kan bağışının önemi öğrencilere anlatılacak. Bakanlık, kan bağışının önemini öğrencilere öğreterek, Türkiye'de kan bağışı yardımlarının artırılmasını amaçlıyor.

Yapılan bu değişiklikle birlikte ilerleyen yıllarda kan bağışı konusunda nasıl gelişmeler yaşanacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.