MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Farmatör öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Van olmak üzere toplam 16 il merkezinde sınav yapacak. Alınan öğretmenler il- ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı olarak çalışabilmeleri için Eğitici Bilişim Teknolojileri Farmatör öğretmenlik belgesi alabilecekleri eğitimlerden de geçirilecekler.

Sınav başvuruları 4- 15 Ocak arası, sınav ise 24 Şubat saat 10.00’da il merkezlerinde yapılacak. Sınava girecek öğretmenlerin, 4 yıllık fakülte mezunu olmaları, kadroları ilköğretim ve orta öğretim okullarında olup, bu okullarda görev yapan veya taşra teşkilatlarında geçici olarak görevlendirilen öğretmen olmaları ve Eğitici Bilgisayar Farmatör Öğretmenlik kurs belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

 MEB’e bağlı okullarda 18 yıldan fazla görev yapan öğretmenler ile müdür ve müdür yrd sınava katılamayacaklar. Sınav sonuçları 19 Mart 2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde açıklanacağı, adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyeceği ve sınava türbanlı adayların alınmayacağı belirtildi.