Düzce Belediyesi Kültür Günleri Kapsamında Düzce’ye gelen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Düzce Rehberlik ve Araştırma merkezinde özel eğitim veren okulların yöneticileri ile bir araya geldi.

 

Kahvaltı ile başlayan toplantıda Düzce’de engellilerin sorunları ve son torba yasada engellileri ilgilendiren maddeler görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Düzce Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi, Kültür günleri kapsamında davetlerini kırmayarak Düzce’ye gelen İstanbul eski milletvekili Lokman Ayva’ya teşekkürlerini iletti.

 
Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, son yıllarda engellilerin eğitiminde önemli mesafeler alındığına dikkat çekerken, 3 önemli sorunu sıraladı.

 

 

Kendi hayatından örnekler vererek eğitimin önemine vurgu yapan Ayva, “ 3 ana sorun var. Bunların birincisi aileler. Engelli çocukların aileleri çocuklarını eğitim göreceğine inansınlar. Eğitimsiz çocuk, kendisine de ailesine de topluma da yüktür. Engelli çocuklarımızı eğitime ulaştırmalıyız. 2. Sorun ise eğitim yöneticileri. Engelli vatandaşların eğitim görmesine engel çıkarmasınlar. 3. Sorun ise engelsiz çocuğu olan aileler, sınıflarında engelli çocuk geldiğinde karşı çıkmasınlar.” diye konuştu.

 

Eğitimde meyvenin 20 yıl sonra alındığını ifade eden Ayva, “eğitimcilik zor, engellilere eğitim çok daha zor.” dedi. Ayva, Düzce’de Beyazay olarak iyi projelere imza attıklarını dile getirdi. Toplantıda çıkacak olan sonuçların yeni kanun ve teklif önerileri ile meclise taşınacağı bildirildi.

 

Haber; S.KAŞKIR