Düzce Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile dün başlayan “Düzce Eğitim Çalıştayı”nda 2 gün boyunca oluşturulan 7 komisyon titizlikle çalışmalarını sürdürdü. Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayatboyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik olmak üzere 7 kategoride Sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar katılımcılar tespit ettikleri sorunlar ve çözüm önerilerini paylaştı. Komisyon çalışmalarını takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, çalıştayı değerlendirdi. Komisyonların ciddi çalışmalarının kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Yazıcı, eğitim Çalıştayının Düzce’nin geleceğine ışık tutacağını vurguladı.

EĞİTİMİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK

Yazıcı, “Gerçekten çok heyecanlandım. Ciddi çalışmalara şahit oluyorum. Kamuoyunda Üniversite, SBS yada fiziksel yapıyı kaba ölçekle değerlendirerek “ne zaman bu prefabrik yapılar kalıcı binaya dönüşecek, ne zaman başarı düzeyi iyileşecek” gibi bir algı var. Bunlar olumsuz kanaate neden olabilir. Bu olumsuz hava eğitimciler üzerinde de etkili olur. Bir müddet sonra “gerçekten bu kadar başarısız mıyız” diye yanlış algılamalara neden olabilir. Tüm öğretmenlerimizin ciddi çaba harcadığını göstermek. Fiziki anlamda da iyiye gittiği göstermek. Çalıştay’dan elde edeceğimiz problemler ve çözümler Düzce’nin eğitim öğretimle ilgili geleceğine ışık tutacak.” dedi.

Eğitim sorunlarına bakarken sadece veli ayağını esas alınmaması gerektiğine dikkat çeken Yazıcı, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Yazıcı, “Bulunduğumuz mekanlar ağlama duvarı değildir. Herkesin kapısın önünü temizlemesi lazım. Bu sağlanırsa problem çözülür. Bizim veli probleminin arkasına sığınmadan herkesin birşeyler yapmamız lazım. Herkesin yapacağı bir şeyler var. Bu konuda mutlaka herkes farklı bir şeyler söyleyebiliriz bu çalıştaydan çıkacak olan: “milli eğitim olarak neler yapabiliriz.” Eğitim öğretimle ilgili olumsuz imajı ne kadar giderirsek, stratejik eylem planlarımızı hayata geçirirsek Düzce’nin hak ettiği yere gelmesi elde değil.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR