Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Müdür adaylarının 16-23 Ekim 2014 tarihleri arasında ter döktüğü sözlü mülakat sonuçlarını açıkladı. Müdürlük geçtiğimiz aylarda boş bulunan okul müdürlükleri listesini ilan etmişti. Yönetmelik çerçevesinde Düzce Merkez’de 56, Akçakoca’da 10, Cumayeri’nde 6, Çilimli’de 8, Gölyaka’da 8, Gümüşova’da 8, Kaynaşlı’da 12, Yığılca’da 11 okul müdürlüğü için başvurular alınmıştı. Düzce Merkez ve içlerde boş bulunan 119 okul müdürlüğü için 393 aday belirlenmişti. Bu kapsamda Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sözlü sınav komisyonu oluşturuldu. Düzce genelindeki okullarda müdür olabilmek için 393 aday sözlü sınava tabi tutuldu. Ancak belirlenen adaylardan 71’i sınava katılmadı.

Sözlü mülakatlara katılan 212 müdür adayı 70 barajını geçerek başarılı olurken, 110 aday baraj engeline takıldı. 70 ve üzeri puan alan adaylar, birkaç gün içinde hangi kurumda görev yapacakları ile ilgili tercihlerini yapacaklar.

Eğitim Kurumu Müdürlüğü İçin Yapılan Sözlü Sınav Sonuçları için itirazda bulunmak isteyenler, gerekçesini belirtecekleri itiraz dilekçelerini 30 Ekim Perşembe ve 5 Kasım Çarşamba tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırabilecek.

Yapılan değerlendirme sonucunda okullarda 13-18 Kasım 2014 tarihleri arasında görevlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Haber; S.KAŞKIR