Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sabah ve öğleden sonra yapılan sınavlar sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapıldı. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar sınav saatinden önce sınav merkezlerinde hazır bulundu.

Yaşanan kopya skandalları nedeni ile sınav merkezlerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken adaylar sınava gireceği sırada üzerleri sıkı bir şekilde arandı.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

Sınava giren adayların, sınava girerken heyecanlı oldukları gözlemlenirken, sınav çıkışında sınavı güzel geçen adayların mutlu olduğu, sınavı kötü geçenlerin ise sınav merkezinden üzgün ayrıldığı görüldü.

KPSS yarın yapılacak iki oturumun ardından son bulacak. 

Haber; A.N.KAYA