Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Türkiye’deki ilk beş üniversite arasına seçilerek çevre ve sağlık alanlarında desteklenen Düzce Üniversitesi’nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Proje çerçevesinde çevre konusunda, “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı”, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanında çalışmalar yürütecek Düzce Üniversitesi’nde, yayımlanan yönetmelikle Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi resmi olarak faaliyetlerine başlayacak.

Merkez Sertifikalı Eğitimler Verecek
Merkez, gerçekleştireceği Ar-Ge çalışmaları ile modern tıp uygulamalarını destekleyici nitelikteki geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin her türlü teşhis, tedavi ve korunma amaçlı kullanımını, etkilerini ve etki mekanizmalarının belirlenmesini sağlamayı amaçlıyor. Merkez, Tıp, hemşirelik, sağlık bilimleri, eczacılık ve diş hekimliği gibi sağlık alanında öğrenim gören öğrenci ve mezunlar ile konuya ilgi duyan bölge insanına yönelik sertifikalı eğitim-öğretim faaliyetleri düzenleyecek.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında kullanılabilecek ürün ve cihaz geliştirme çalışmaları yapacak olan merkez, ulusal ve uluslararası düzeyde özel veya tüzel kişiler ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacak.

Haber:Y.SEVER