Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 5'si düzenlenen Merkez İlköğretim Okulları Genel Kültür ve Bilgi Yarışması başladı. Merkezden 40 ilköğretim okulunun katıldığı yarışmanın çeyrek finali, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Konferans Salonunda start aldı.
Yarışmanın ilk gününde Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Turgut, Belediye Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Haluk Velioğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
40 okulun katıldığı yarışmaların ilk sorusunu sormak için kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer bu yarışmalar sizin önümüzdeki günlerde katılacağınız sınavlara iyi bir anteranman olacak ve sizlerin başarılarınıza katkı sağlayacaktır dedi.
İlk gün yarışan Avni Akyol İ.O, Namık Kemal İ.O, Paşaormanı İ.O ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri'nin ilk sorularını Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer sordu ve ilk sorunun ceabını dört okuldan da yanlış geldi. Sezer ise bunu yarışma heycanına bağladı.