Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Önlük Giyme Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, öğretim üyeleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.



Önlük Giyme Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, öğrencilerin ailelerini; dünyanın en güzel çiçeklerini yetiştiren bahçıvanlar, öğrencileri de dünyanın en güzel çiçekleri olarak niteledi.

BEYAZ ÖNLÜĞÜN KIYMETİNİ BİLECEĞİNİZDEN ŞÜPHEM YOK!

Prof. Dr. Recep Özmerdivenli öğrencilerimize hitaben, “Temizliği, dürüstlüğü ve samimiyeti temsil eden beyaz önlükleri giyerek zorlu bir yolculuğa başlayacaksınız. Hekimlik mesleği, fedakarlık mesleğidir. Hekimliğe giden uzun ve yorucu bu yolda beyaz önlüğün kıymetini bileceğinizden hiç şüphem yoktur.” dedi.

ÖNCE PSİKOLOJİ

Prof. Dr. Özmerdivenli geleceğin doktorlarına önemli tavsiyelerde de bulundu: Özmerdivenli, “Hiçbir zaman mekanik, sadece gelişmiş cihazlara bağlı, rakamlara dayalı bir tababet uygulamasıyla kendinizi kısıtlamayınız. Hastadan hastalığına dair sadece konuşarak, sorulara yönelterek bile çok önemli ipuçları alabilirsiniz. Bu, hastaya daha doğrusu insana verdiğiniz değer gereğidir. Hastaların önce psikolojik olarak ayağa kaldırılması gerektiğini unutmayınız.” şeklinde konuştu.

Özmerdivenli, Yönetim olarak öğrencilerin 21. yüzyıl gereklerine göre yetişmeleri için araç-gereç, teknik cihaz ve eğitim için öğrencilerimize her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

HEKİM DEMEK, HİKMETLİ KİŞİ DEMEK

Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, “İnsanlık tarihinde zatını ve adını bilmediğimiz ilk hekim, hastanın çektiği ıstırabı dindirme çaresini ilk arayanıdır. Bu hekimin duygusuna eremeyen bir hekim, bu kurtarıcı mesleğin sahibi değil ancak işçisi olmaya mahkumdur. Ayrıca hastayı iyi etmek ve hastanın ıstırabını dindirmek olan hekimlik, bilgilerin ve sanatların en kutsalıdır. Benim siz e tavsiyem, aynı zamanda hekim de olabilmenizdir. Zira hekim demek, hikmetli kişi demektir.” diyerek törenin hayırla vesile olmasını temenni etti.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ OLMAK AYRICALIK

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise Düzce Üniversitesinde öğrencilerin saygın ve onurlu hekimlik mesleğine adım atmalarını tebrik etti ve öğrencilere gurur duyduğunu belirterek sözlerine başladı: “Bu ailelerden yetiştiğiniz için, bu mesleği seçtiğiniz için ve Üniversitemize geldiğiniz için Ülkemizin ve dünyamızın çok şanslı çocukları olduğunuzu düşünüyorum. Umuyorum ki Düzce Üniversitesi öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu, ne kadar zor ve meşakkatli yollardan geçerek hekim olduktan sonra anlayacağınızı da ümit ediyorum.”



Çakar, sözlerini şu temennilerle tamamladı:  “Hasta ve hasta yakınları için iyi hekim demek, iletişimi, insan ilişkileri güçlü olan hekim demektir. Bizimle kim konuşursa, kim gözümüzün içine bakarsa, kim bizim derdimizi iyi anladığını bize hissettirirse bizim için iyi hekim o demek. Bu yüzden iletişimi, hasta ve hasta yakınıyla ilişkiyi tüm egolarınızdan kurtularak aşılayacağınıza ve hissettireceğinize inanıyorum. Umuyorum ki burada geçireceğiniz yıllar, gelecekte edineceğiniz kazanımlar için önemli başlangıç olur.”



Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ve öğretim üyelerinin elinden beyaz önlüklerini giyen Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, hekimlik mesleğine ilk adımlarını atmış oldu.

Haber;S.KAŞKIR