Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri, okulun konferans salonunda düzenlenen programla hafızlığa ilk adımlarını attılar.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce İl Müftüsü Selami Emen, okulun öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda hafızlık eğitimine başladıktan sonra Cüz’larını bitiren 75’i kız, 75’i erkek öğrenci hafız olmak için ilk günlerini yaşadılar.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyerek hafızlığa adım attıkları ilk günlerini kutladı.

İl Müftüsü Selami Emen Düzce’nin hafızlıkta maharetli bir il olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Düzce hafızlar diyarı. Gelecek olan niceleri var. Gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hafızlık icazet merasimlerini de hep birlikte yaparız”

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz İmam Hatip Ortaokullarıyla ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Yılmaz, İmam Hatip Ortaokullarının amacını şöyle dile getirdi:“Hafız; doktor, hafız; mühendis, hafız; mimar, hafız; hukukçu” yetiştirmektir. Kuran’ı Kerim’in hayatın her alanında olması gerekiyor.”