Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı Anıtpark Meydanı’nda düzenleniyor. Meydanda kurulan stantlarda 7. ve 8.sınıf öğrencilerine mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının tanıtılması hedefleniyor. Fuar Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, kurum amirleri, idareci, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımlarıyla start aldı. 12 Mesleki ve Teknik Eğitim Okulunun tanıtımını yapmak için hazır bulunduğu fuara ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi de katıldı.

Amaç, mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek
Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarında okullarını tanıtmak istediklerini söyleyen Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necmi Güneş temel amaçlarının öğrencileri dikkatini çekerek onları yönlendirmek olduğunu söyledi:

“Biz burada alanlarımıza yönelik faaliyetleri sergiliyoruz. Bir yıl boyunca çocuklarımızın okulda kendi ürettikleri ürünler ve ortaya çıkardıkları çalışmaları sergiliyoruz. Burada temel amacımız mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek aynı zamanda ve bunu yaparken de çocuklarımızı bu alan yönlendirmek. Bizim örneğin altı alanımız var. Diğer okullar da buna benzer çalışmalarını burada sergiliyorlar. Bunlar her yıl yapılan çalışmalar bu yıl yenisini eklemiş olduk.”

Kendi el yapımları olan aracımız yoğun ilgi gördü
8 alanda tanıtım fuarına katılan Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına Müdür Yardımcısı Mahmut Aydın fuara ilişkin değerlendirmede bulundu:

“Biz 8 alanımız ve öğrencilerimizin bu alanda ürettiği makine, cihaz ve el aletlerini sergiliyoruz. Bunların başında mobilya bölümümüzün ürettiği ürünlerimiz var. Makine bölümümüzün ürettiği ürünlerimiz var. Motor bölümümüzün ürettiği arabamız var. Harita bölümümüzün, elektrik bölümümüzün üretimleri var. Bunlar gibi pek çok bölümümüzün tanıtımlarını bu fuarda yapıyoruz. Motor teknolojisi alanı öğrencilerimiz kendi el yapımları olan aracımız yoğun ilgi gördü. İnsanlar el yapımı ürünlere daha çok rağbet ediyorlar.”

Hem okulumuzu tanıtıyoruz hem de satış yapıyoruz
Zübeyde Hanım mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gamze Derdiyok okullarını 9 alanda temsil ettiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Bu bölümlerde aynı zamanda okul aile birliğimizin aracılığıyla öğrencilerimizin yapmış olduğu ürünlerini satışa sunuyoruz. Hem okulumuzu da tanıtıyoruz. Okulumuzun broşürleriyle birlikte alanları ve diğer okullardan gelen 8.sınıf öğrencilerine alan tanımıyla da değerlendiriyoruz. Güzel bir fuar oldu.”