Düzce Mesleki Eğitim, Teknik Eğitim Liseleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin yıl boyunca yaptıkları çalışmaların sergilendiği mesleki ve teknik eğitim fuarı METEF ziyarete açıldı.
Fuarın açılışına Düzce Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Düzce Valisi Vasip Şahin "En önemli sermaye yetişmiş insan gücüdür. Türkiye'de bu % 65-75 olarak hedef tayin edildi. Düzce Türkiye'nin bu hedefini neredeyse yakaladı. Eğitimin her alanında başarılı olmak istiyoruz. Bu yönde de faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.

Vali Vasip Şahin'nin ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, "Düzcemiz de meslek lisesi eğitimi hak ettiği yerde. Meslek Lisesinin çok olduğu bir ilin avantajlarını yaşıyoruz. Düzce Kız Meslek Lisesi 2008 yılında Türkiye birincisi olurken yine 2010 yılında Akçakoca Turizm Otelcilik Lisesi Türkiye birinci oldu. Bugün meslek lisesi ve halk eğitim merkezlerinin desteğiyle kermesimizi açıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Valisi Vasip Şahin ve Belediye Başkanı İsmail Bayram, fuarın açılış kurdelesini keserek fuarı ziyaretçilere açtı.

Protokol daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber; S. KAŞKIR