Düzce'de eğitimin içinde bulunduğu durum hep tartışma konusu olmuştu. Yapılan sınavlarda Düzce'nin başarı grafiğinin düşük olmasıeğitimde revizyon niteliğinde bir çalışma başlatılmasını gerektirdiği konuşulmaya başlandı. Yaklaşık 20 gün önce Vali Vasip Şahin'in başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmiş ve Düzce'deki eğitim masaya yatırılmıştı. Bugün yine eğitim üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Bazı olku müdürleri ve halk eğitim müdürlerinin katıldığı toplantının başkanlığını İl Mİlli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptı. Iki oturumda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sezer, okullardan mezun olmuş öğrencilerin üzerinde durdu.

Sezer, “Yaklaşık 20 gün önce bir toplantı yapmıştık. Tüm okul müdürlerini toplayarak onların da sunduğu önerilerle yapılan toplan tıda önemli kararlar alındı. Bir rapor hazırladık ve bu rapor sonucunda hangi kurumun ne sorunu var. bu sorunlara ne gibi çözüm üretebilirizi tartıştık. Yine bugün eğitim için toplandık. Burada da eğitimdeki sorunlarımızı masaya yatıracağız.” dedi.

Eğitimdeki asıl sorunun mezun olmuş kişiler olduğuna değinen İl Milli Eğitim Müdürü Sezer, düşüncesini şu ifadelerle dile getirdi.

Sezer, “Bizim yeni mezun olan çocuklarımızda bir sorunumuz yok. Bizim asıl sorunumuz daha önce mezun olmuş çocuklarımız. Yeni mezun olan çocuklarımızda üniversiteye yerleştirmede artış bile var ama daha önce mezun çocuklarımız bizi bu duruma sokuyor. Mesela başvuru yapıp da işaretmele yapmayan çocuklarımız var. Yavrum girmeyeceksen işaretleme.” şeklinde konuştu.

Bu sorunun çözümü için daha önce mezun olmuş öğrencilere Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açıldığını vurgulayan Sezer, şöyle devam etti.

Sezer, “Biz bu sorunu da aşacağız. Daha önce mezun olmuş çocuklarımıza ulaşıp onları da eğiteceğiz. Biz merkezde yaklaşık 280 öğrencimizi bu kurslara yerleştirdik. Ilçelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle maddi durumu kötü olan çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL