Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in , 24,25 ve 26 Nisan 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan eğitim şurası için Düzce’ye gelmesi bekleniyor. Üç gün sürecek olan ve bakanın iki gün katılacağı şurada eğitimdeki eksik ve aksaklıklardan, müfredat uygulamalarına, fiziki mekan altyapılarından öğretmen kadro ve açıklarına kadar her konunun masaya yatırılması bekleniyor.

OKS ve ÖSS’de ülke genelindeki başarı sıralamasında batıdaki illerin en gerisinde bulunan Düzce için Eğitim Şurasından çıkacak sonuçlar bir hayli önem taşıyor. İlimizde eğitim alanında çözüm bekleyen pek çok sorun var.

Her şeyden önce yaşadığı iki deprem felaketinin izlerini eğitimde de halen taşıyan ilimizde prefabriklerde eğitim verilen okulların durumlarının mercek altına alınması gerekiyor. Zira daha 1999’da belli bir zaman için kullanıma uygun olduğu belirtilen prefabrik yapılar artık ömürlerini doldurmuş görünüyor.

 Öte yandan depremler sonrası birçok öğretmenin göç ettiği Düzce’de öğretmen kadrolarının yeterli olup olmadığı ve branş öğretmenlerinde yaşanan sıkıntı da ayrı bir başlık teşkil ediyor.

Düzce  merkezde içlerinde Azmimilli ve İsmetpaşa gibi okulların da bulunduğu bazı okullarda  ikili eğitimin hala uygulanıyor olmasına, bununla bağlantılı olarak yüzlerce öğrencinin sabahın 7 buçuğunda ders yapıyor oluşuna da çözüm bulunması gerekiyor.

Sınıf mevcutlarının hali de içler acısı. Birçok okulda sınıf mevcutları oldukça yüksek.. Durumun böyle olduğu okullardan ne derece başarı beklenebileceği, çıtanın nasıl yükseltilebileceği  ve Bakanın Düzce için çantasında ne getirdiği merak ediliyor.