Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine son olarak Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ahmet Yurtman atandı.

Son günlerde bakanlıklarda meydana gelen yer değişikliklerinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda da yaşanabileceğini ekranlara taşımıştık. Aldığımız duyumlar sonucunda bu hareketlilikten Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de etkileneceğini defalarca haberlerimizde yer almıştı.Son olarak Milli Eğitim Bakan'ı Nabi Avcı bu değişimlerin süreceği yönünde açıklamalar yapması sonucu değişim beklentileri artmıştı.

Bakanın açıklamasının üzerinden 1 hafta geçmemişken Düzce İl Milli Eğitim Müdürü değişti. Düzce İl Milli Eğitim Müdürülüğü'ne Murat Yazıcı'nın yerine son olarak Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ahmet Yurtman getirildi.

Yapılan sınavlarda Türkiye genelinde sürekli ilk sıraları zorlayan Yalova'dan Bir Milli Eğitim Müdürü'nün göreve getirilmesi şu an için olumlu karşılanmış görünüyor.

AHMET YURTMAN KİMDİR?

1959 yılında Rize'de doğan Ahmet Yurtman Rize İmam Hatip Lisesi'ni ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Birçok sivil toplum örgütünde çeşitli kademelerde görev yapan Yurtman evli ve bir çocuk babası.