Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi Osman Çakmak, şube müdürleri görevlendirilmesinde kayırma yapıldığını iddia ederek, adaletli davranılmadığını vurguladı.
Yazılı bir açıklama yapan Çakmak, “İlimizde yeni 6 şube müdürlüğü görevlendirmesi yapılmıştır. Görevlendirilen isimlere bakıldığında 1’i hariç hepsinin de aynı sendikanın üyesi olduğu görülmektedir. Görevlendirilen isimlerden iki kişinin ise neredeyse hiç idarecilik tecrübesinin olmadığı görülmektedir. Bu da görevlendirmelerde İl Milli Eğitim Müdürümüzün liyakat ve kariyeri dikkate almadığını ve sendikal ayrım gözettiğini göstermektedir. İl Milli Eğitim Müdürünün elinde yaklaşık 400 idarecisi varken bunların 350’ini siyasi baskılar nedeniyle baştan elemesi elbette ki çok büyük bir hatadır.” Dedi.
İktidar partisinin taleplerini yerine getirsin diye atanmadı
Çakmak,” İl Milli Eğitim Müdürümüz Düzce’ye bir sendikanın ve iktidar partisinin taleplerini yerine getirsin diye değil, Düzce’nin eğitimine olumlu katkılar sunsun diye atanmıştır. Bu katkıyı sunabilmenin ilk şartı da ayrım gözetmeksizin hizmetlisi, memuru, öğretmeni ve idarecisiyle tüm eğitim camiasını samimi bir şekilde kucaklamaktır, adaletli davranmaktır. Ancak bu görevlendirmelerdeki kayırma gösteriyor ki Sayın Murat YAZICI tüm eğitim camiasının değil bir sendikanın ve bir siyasi partinin Milli Eğitim Müdürüdür. Böyle bir tavırdan sonra eğitimciler Milli Eğitim Müdürümüzün samimiyetine inanmakta zorlanacaktır.” İfadelerini kullandı.
Vicdanınız sızlamıyor mu?
Çakmak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İlimizdeki yönetici atama ve görevlendirmelerinde aslan kesilen ve kadrolaşmayı her türlü değerin üstünde gören Memursen ve AKP yöneticilerine, milletvekillerine de birkaç hususu hatırlatmak isteriz. Bir elinizde islam terazisi bir elinizde iman terazisi dolaşıyorsunuz. Her fırsatta inanç noktasında samimiyetinizi ortaya koyuyorsunuz. Dinimizin “İşi ehline teslim ediniz.” düsturunu düşündüğünüzde hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Düzce’ye hizmet etmekten bahsediyorsunuz, bu kadrolaşma ihtirasınız yüzünden Düzce’ye en büyük zararı verdiğinizin farkında değil misiniz? Unutmayın ki eğitim camiası bir ailedir ve bir bütündür. Sendikal mücadele bir hizmet yarışıdır. Bu kayırmacı yaklaşımınızla bu camiayı parçaladığınızın farkında değil misiniz? On yıldır Düzce’nin eğitim ve öğretimine Memursen ve AKP yöneticileri olarak sizler yön veriyorsunuz ve bunun bir sonucu olarak yapılan son YGS sınavında 65. Sıraya geriledik. Bu başarısızlık sizin Milli Eğitimde kadrolaşma ihtirasınızın ve Milli Eğitimi yıllardır görevlendirmelerle yürütmeye çalışmanızın bir ürünüdür. Bu ekip bu anlayışla gayretli bir şekilde kadrolaşma çalışmalarına devam ederse il olarak sıralamada plakamızın hizasına geleceğimiz maalesef bir gerçektir.

Haber: H.İŞCAN