Milli Eğitim Bakanlığı dershaneler ve okulları sıkı denetim altına alıyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun emriyle harekete geçen Özel Öğretim Genel Müdürü Mehmet Küçük, vatandaşın yanlış bilgilerle yanıltıldığını belirterek "A ve B dershanesi başarılı olduğunu kampanya ile duyuruyor.

Fakat başarı hanesinde görülen öğrenciler aynı. Başka bir sorun ise sınav sonrası tüm başarılı öğrencilerin belli dershanelerin öğrencisi olması. Sınavların açıklandığı gün başarılı öğrencilerle dershanede reklam yapılıyor. Bu durumlar vatandaşı yanıltıyor. Ayrıca bin öğrencisi olan dershanenin, ancak 20 öğrencisi başarılı. Bu durumda olan dershane bile kendini başarılı gösterebiliyor" açıklamasını yaptı.

NASIL DENETLENECEK


Dershanelere kayıt yaptıran öğrencilerin listeleri milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek. Sınavlarla bu öğrencilerin başarıları belirlenecek. İlköğretim müfettişleri ve uygun görülen yöneticiler dershaneleri denetleyecek. Vatandaşı yanıltan, haksız rekabete yol açan dershaneler ilan edilecek. Gerekirse kapatılacak. Ülke genelinde sayıları 4 bini bulan dershanelerin yıllık cirosu 9 milyon dolar olarak ifade ediliyor.