Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılında 6.’sı düzenlenen ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ yarışmasına katılan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden önemli başarı. Eğitime yenilikçi ve tasarrufu öngören bir bakış açısı ile hazırladığı “Okullara Kazandır Projesi” kapsamında hazırladığı ‘Malzeme Paylaşım’ modülü ilk 54 proje arasına girmeye hak kazandı.

Bakanlık bağımsız denetçileri tarafından incelendi
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 2017-2018 eğitim öğretim yılında 6.’sı düzenlenen ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ kapsamında 4 bin 841 başvuru alındı ve ödül başvuru raporlarının değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından 151 proje saha ziyaretine katıldı. Bu çalışmalar 21-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bakanlık bağımsız değerlendiricileri tarafından yerinde incelendi ve ödül almaya hak kazanan projeler belirlendi.

‘Malzeme Paylaşım’ modülü başvuruldu
Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul ve kurumlarda kullanım fazlası her kategoriden malzemelerin paylaşılması amacı ile hazırlanan  ‘Okullara Kazandır’ projesi ve bu proje kapsamında yazılımı müdürlük tarafından yapılan ‘Malzeme Paylaşım’ modülü ile Eğitimde Yenilikçilik Ödüllerine başvuruldu.

Ödül almaya hak kazanan 54 proje arasında yer aldı
Okullara Kazandır projemiz ile malzeme Paylaşım Modülümüze okul ve kurumlar tarafından şu ana kadar 232 kalemde 2 bin 495 adet malzeme girişi yapıldı ve bu malzemelerin 451 adedi okullar arasında paylaşıldı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Okullara Kazandır’ Projesi kapsamında hazırlanan ‘Malzeme Paylaşım Modülü’ saha ziyaretine kalan 151 proje arasına girerek Bakanlık bağımsız değerlendiricileri tarafından yerinde incelendi ve bölgesel ödül almaya hak kazanan 54 projeden biri oldu.”


Haber: M.AYDIN