Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Bir Kendi Olma Mücadelesi: Mehmet Akif” başlıklı program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa davet edilen Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon panelde katılımcılara seslendi.

“Vatan için çalışan herkes Asım’ın neslidir”
Her gittiği konferansta büyük bir sevgiye mazhar olduğunu ve ailesinin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Selma Argon, öğrencilere Safahat’ın en güzel bölümlerinden biri olan Asımlar şeklinde seslendi. “Sizler de Asımlarsınız. Vatan için çalışan herkes Asım’ın neslidir.” diyen Argon, dedesi Mehmet Akif Ersoy ile ilgili önemli kesitler paylaştı.

“Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadı”
Mehmet Akif’in görevi gereği çok seyahat ettiğini belirten Selma Argon, Çanakkale Şiirini hiç Çanakkale’ye gitmediği halde yoğun duygularla Necid çöllerinde yazdığını sözlerine ekledi. İstiklal Marşı’ndaki “Korkma” kelimesinin millete bir teminat olduğunu vurgulayan Argon, İstiklal Marşı’nın aynı zamanda istikbalin de marşı olduğunun altını çizdi. Mehmet Akif’i çok yönlü bir şahsiyet olarak nitelendiren Selma Argon, O’nun hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını ve bunu şiirlerine de yansıttığını belirterek sözlerini noktaladı.