Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Şafak Duman 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihlerine dikkat çekerek “12-18 Mart Milli Tarih Bilinci Haftası” olarak kutlanması gerektiğini belirtti.

“Bize ne oldu?”

Duman,12-18 Mart gibi bizleri sevindiren, coşturan iki önemli tarih arasına, bir de 13 Mart gibi vicdanı olan herkesi hüzne boğan bir tarih giriverdi’ diyerek şu ifadeleri kullandı: “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, 13 Mart’ı kana bulayanların akıl hocalarına hidayet diliyoruz. İstiklal Marşı’nın yazıldığı günlerde Çanakkale’de, Urfa’da, Adana’da ve hatta bugün “el alem” dediğimiz Irak, Suriye Libya da kardeşlik adına canlarını feda edenler bizdik. Dün Ankara’da hayatını kaybedenler de bizim, bu toprakların çocukları. Hepsi bizim canımız. Ne yazık ki Sur’da hendek kazan, Ankara’da bomba patlatan kandırılmış gençler de bizim, bu toprakların evladı. Hatta basından öğrendiğimiz kadarıyla Trakyalı bir ailenin üniversiteli evladı. 16 yıl eğitim alan, bu toprakların ekmeğini yiyen suyunu içen bir insan nasıl canlara kastedebilir? Birbirine siper olanların, omuz omuza savaşanların torunları bugün kuyu, hendek kazıyor. Bize ne oldu? Neleri unuttuk? Neler unutturuldu?”

“Yeniden büyük Türkiye’nin ve yeni bir Dünya’nın temellerini atabiliriz”

‘Evlatlarımıza sahip çıkalım’ mesajı veren Duman, ‘12-18 Mart Milli Tarih Bilinci Haftası’ olarak kutlanması yönündeki düşüncelerini ifade etti. Duman, “12-18 Mart tarihlerini fırsat bilerek bu haftanın “Milli Tarih Bilinci Haftası” olarak kutlanmasının yerinde olacağını düşünüyoruz. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nda dizelere döktüğü milli-manevi ruhu, Çanakkale’de zirveye çıkmış ümmet bilinciyle harmanlayarak yeniden büyük Türkiye’nin ve yeni bir Dünya’nın temellerini atabiliriz. Bu ruhu eğitim sistemimize işleyerek milli tarih bilinciyle bezenmiş, sevgi ve hoşgörü ikliminde yetişmiş, vatanını- milletini- dinini seven nesiller yetiştirebiliriz. Evlatlarımız 2’nin 1’den büyük olduğunu er ya da geç öğrenebilirler. Ancak bazen 1’in 2’ye üstün geldiğini ancak Milli Tarih Şuuru ile öğrenebilirler.” dedi.

Haber:Y.SEVER