Vali Adnan Yılmaz’ın bugünkü ziyaretçileri Düzce’nin minik dâhileri oldu. Vali Adnan Yılmaz bugün Düş çizgisi Uluslararası tasarım olimpiyatında yarışan Aziziye Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Zeynep Coşkun ve “Bu Benim Eserim” isimli yarışmada Ankara finaline kalan öğrencileri makamında ağırladı. Yılmaz, öğrencilerle tek tek sohbet edip ileride hangi mesleği seçmek istediklerini sordu.
Vali Yılmaz, Teknoloji tasarım yarışmasında 3 bin 494 okul arasından tasarladığı Delik Tabldotla bronz madalyayı kazanan Zeynep Coşkun’a altın hediye etti.
“ Bu Benim Eserim” yarışmasında Ankara’ya final sergisine katılacak öğrenciler Vali Adnan Yılmaz’a projelerini anlattı.

Yılmaz, Düzce’nin marka kent olması için çabalayacaklarını vurgularken, öğrencilerin başarılarından dolayı ailelerini ve kendilerini tebrik etti.

“Bizim amacımız nerede bir güzellik varsa, iyilik varsa Düzce’miz adına onu kamuoyuyla paylaşmak. Başarılı olanı, teşvik etmek sahiplenmek onu bütün sevenleriyle buluşturmak, ondan sonra ki gelecek kuşaklara da örnek olsun diye sahip çıkıyoruz. Eğer biz aileler çocuklarımıza okulla birlikte emek verirsek birlikte muvaffak oluruz. Uluslararası bir olimpiyatta madalyayla dönüyor, 3494 okul arasında, 11 bin tasarım arasından madalya almaya hak kazanıyor. Onu yetiştiren ailesini, öğretmenleri herkesi kutluyorum, bizim buna benzer potansiyelimiz vardır. Gayret çaba olursa sizin gibi taçlanırız, madalyaları çeyizimize koyarız ve yarınlar için güzel anılar olur. Biz birlikte omuz vereceğiz, altyapısını çözeceğiz, usanmayacağız. Düzce Karadeniz’in bu gerdanında eğitim öğretimde de layık olduğu yerde ve marka kent olacak. Tohumu ekmezseniz fidan olur mu, önce emek vereceksiniz ki biz şimdi o emek dönemindeyiz. “
Ziyaretten sonra Vali Adnan Yılmaz öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: S. YANAR