10 yıldır Türkiye’nin 81 ilini dolaşarak, ücretsiz olarak sergilediği çocuk oyunlarıyla 1 milyondan fazla çocuğa tiyatro sevgisi aşılayan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2011-2012 sezonunda yeni oyunu “Çizmeli Kedi” ile küçük izleyicilerinin karşısına çıkmaya devam ediyor. Bugün ETİ Çocuk Tiyatrosu perdelerini , Düzce’deki merkez anaokulu öğrencileri için açtı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda Melis kırtasiye sponsorluğunda gösterime giren “Çizmeli Kedi” oyunu, sıradan bir kedinin değirmencinin en küçük oğluna miras kalmasıyla başlıyor. Bir çift çizmeyle hayatı renklenen ve zekasıyla kendisini Kral’a sevdiren Çizmeli Kedi, aynı zamanda Prenses ile Değirmencinin Oğlu’nun mutluluğuna yardım ederek sıradan bir kedi olmadığını kanıtlıyor. Çizmeli Kedi’nin maceralarını ve yaptığı iyilikleri konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor. Oyunda, kedisinden başka hiçbir şeyi olmayan birinin, hayal bile edemeyeceği bir hayata sahip olması ve bunu sadece kedisinin yardımıyla başarması anlatılırken, hayvan sevgisinin önemi de vurgulanıyor.

“Çizmeli Kedi” her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ile minik seyircilerine keyifli dakikalar yaşattı.  Melis kırtasiye sponsorluğunda  düzce merkez anaokullarına  yönelik gösterilen tiyatro oyununun ileri dönemlerde ilkokul öğrencilerine yapılaccağı bildirildi.