Kurtsuyu İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir kısmı kendi okullarında eğitimlerine devam ederken, bir kısmının ise köye yaklaşık 18 km. uzakta bulunan Boğaziçi ilköğretim okuluna taşınması kararı alındı. Düzce Eğitim Sen Başkanı Fevzi İpek, Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Düzce Temsilcisi Şenay Aksay ile yaptıkları ortak basın açıklamasında Kurtsuyu Köyü öğrencilerin mağduriyetlerini dile getirdi.
Düzce Eğitim Sen Başkanı Fevzi İpek, Kurtsuyu İlköğretim Okulu’nun 78 öğrencisi ile taşıma kapsamına alınarak adeta sürgün edildiğini savundu. Yaklaşan kış mevsimi ile taşıma yapılacak güzergahın koşulları birleştiğinde veli, öğrenci ve eğitimcilerin endişe duyduğunu ifade eden İpek, şöyle konuştu:
“4+4+4 kademeli eğitim sistemi ile köylerdeki okulların tekrar açılacağına ilişkin bakanlık beyanlarına rağmen bu okulun köyün 3’te 2’sine kapatılması anlaşılır bir durum değildir. 60-66 aylık çocukların köylerinden koparılıp 15-20 km. uzaktaki bir okulda sağlıklı bir eğitim süreci yaşayacaklarını beklemek büyük bir yanılgıdır.”
Çocuklarımızı Ölüme Göndermek İstemiyoruz
Okullarının kapatılmasının üzüntü ve kırgınlığını yaşayan ve ise biran önce mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Köy şartlarının çok ağır olduğunu ifade eden Veliler, “Okulun kapanması bizim için köyden inin demek. Biz ekmek paramızı orada kazanıyoruz. Çocuklarımın eğitimini köyümüzde almasını istiyoruz. 16 km. başka bir okula giden bir öğrenci ne kadar ders çalışabilir, ne kadar başarılı olabilir. Okul kapanınca şimdiden 3 hane göç verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Bizsadece okulumuzu istiyoruz. Gerekirse servisimizi kendimiz tutarız, okul açılırsa öğretmenimizi bile kendimiz tutarız. Bizim kar şartlarımız çok kötü. Biz çocuklarımızı ölüme göndermek istemiyoruz.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR