Düzce Doğa Çocuk Üniversitesi Anaokulu 2013-2014 Eğitim yılında Anaokulu öğrencilerinin çeşitli meslek gruplarını tanımaları, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla kurumları ziyaret etmeye devam ediyor.
Doğa Anaokulu öğrencilerinin “Mesleğim Geleceğim” projesi kapsamında Adliye ziyarette bulundu. Minik öğrenciler Adliye’ye yaptıkları ziyaret sırasında Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, çocuklarla özel olarak ilgilendi.

 

 

Çocukların Adliye’de her anlarını kendileri yaşamaları için kart sistemiyle açılan kapılardan kendileri geçti. Solmaz, Adliye’de çalışan savcılar ve kâtiplerle çocukları tanıştırdı. Görevleri hakkında çocuklara bilgiler verdi.

 

 

 

Mahkeme salonunda gezdirdikleri sırada Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, çocuklardan oluşan bir duruşma canlandırdı. Avukatlık, Katiplik ve Hakimlik gibi bir duruşmada olması gereken tüm görevleri tüm çocuklara dağıttı.

 

 

 

Ziyaretten memnun kalan Doğa Anaokulu öğrencileri kendi elleriyle yaptıkları çiçeği Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’a takdim etti. Solmaz, çocukların yaptıkları bu güzel jest karşısında Doğa Anaokulu öğrencilerine balon dağıttı.



Haber: G. KARDUZ