Doğayı ve hayvanları koruma felsefesiyle öğrencilerine eğitimin ilk basamağı olan anaokulundan itibaren çevreyi ve canlıları korumayı aşılayan Doğa Okulları, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü”nde bir çok etkinliğe imza attı. Sahipli ya da sahipsiz hayvanlarla aynı dünyayı paylaştığımıza dikkat çekilen ve korunmaya muhtaç olan hayvanlara el uzatılması gserektiği mesajları verilen etkinliklerden birini de Düzce Doğa Anaokulu minikleri gerçekleştirdi. Düzce Doğa Anaokulu 4 yaş grubu öğrencileri İnönü Parkı girişi zabıta noktası önünde hayvan kostümleri giyerek hazırladıkları pankartlarla yürüyüş yaptı, müzik eşliğinde danslar etti. Velilerin katkıları ile alınan köpek mamalarını ise sokak hayvanlarının yemeleri için bulundukları alanda çeşitli noktalara koydular.


Amacımız farkındalık yaratmak”

Anaokulu öğrencilerini gerçekleştirdiği bu etkinliğe HAYTAP Temsilcisi, Çevre ve Yaşam Hakkı Aktivisti Neşe Perihan Kulak ve Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Atağ da katıldı. HAYTAP Temsilcisi Neşe Perihan Kulak yaptığı konuşmada; “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde amacımız farkındalık yaratmak. Hayvan hakları ihlallerinin 8 milyon 3 yüz 50 bin civarında. Hayvan hakları ihlalleri yapılmamalı, sadece hayvan değil doğa sevgisi, ağaçların korunması, doğayı bizimle bütünleştiren, zincirin halkaları yapan bütün canlıların korunması bizim için çok önemli.” dedi.

Ekoloji Öğretmeni Pelin Pehlivan öncülüğünde Düzce Doğa Anaokulu minikleri ve öğretmenlerinin katkıları ile hazırlanan etkinliğe, okul velileri ve Düzce halkı yoğun ilgi gösterdi.