Düzce’de okullarda, yaklaşık 69 bin öğrenci, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı",  2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanmaya sokuldu.


Türkiye genelinde başlatılan 'Okul Sütü' projesi kapsamında Düzce’de Vali Ali İhsan Su ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Uzun Mustafa İlkokulunda öğrencilerine süt dağıttı. Okul Müdürü Bekir Gürler eşliğinde sınıfları dolaşan Vali Su, öğrencilere öncelikle tatillerin nasıl geçtiğini sordu, ardından sütü ne kadar sevdiklerini…Dersten önce sütlerini içen öğrenciler, dağıtımdan mutlu oldukları görüldü.



Vali Su, dağıtımın ardından proje ile ilgili basına bilgi verdi.

Su, “ yavrularımızın fiziksel ve zihinsel gelişimi için süt önemli.  Bu önemli besin kaynağını yavrularımızla buluşturuyoruz.  Onların fiziksel ve zihinsel gelişime katkı sağlamak amacıyla  bu sezon boyunca dağıtımı devam edecek. Şifa olsun.  Sağlıklı kafa sağlam vücutta olur sözüynde olduğu gibi onların sağlıklı şekilde yetişmesine katkı sağlayacak.”dedi.

Program, Bakanlar Kurulu kararı gereğince, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanacak. Düzce’de programdan, 24 bin 405’i veli izni olan, 2 bin 779’u veli izni olmayan öğrenci olmak üzere toplam 29 bin 963 öğrencinin yararlanacak. Süt, çocuklara, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün dağıtılacak. Okul sütü ile birlikte dağıtılması gündeme gelen okul üzümü konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Haber;S.KAŞKIR