2006 yılı Temmuz ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi ve valilik oluru ile Düzce‘de aynı okulda beş yılını dolduran müdürlerin başka okullara tayin edilmesinin ardından başlayan mahkeme süreci on yedi ay sonra sonuçlandı ve müdürler eski görev yerlerine geri döndüler. Ancak bir buçuk yıla yakın süren değişikliğin ardından tartışmalar bir türlü sona ermedi.

 

Sendikalar yer değiştirmelerin yarattığı sorunlara tepkilerini gösterirken, Türk Eğitim Sen Düzce Şubesi Basın sekreteri Sevgi Korkmaz yaptığı bir basın açıklaması ile uygulamanın eğitimciler ve eğitim yöneticileri arasında kaos doğurduğunu söyledi.

 

Korkmaz açıklamasında 2006 yılı temmuz ayında atamaları yapılan İlköğretim müdürlerinin  mahkemeyi kazanmalarının ardından eski görev yerlerine dönmeleri için tebligatların yapılmaya başladığını, Bu kez de 17 ay görev yaptıkları yerlerde ortaya çıkan yönetici açıklarının daha evvelki yöneticiler yerine, yenilerinin atanması ile yeni sorunların ortaya çıktığını, bu tercihin kayırmacılık ve yanlı bir tutum olduğunu ifade etti.

 

Uygulamanın eğitimciyi siyasetin içine çektiğini dile  getirerek bu tür uygulamaların eğitim camiasında kaosa neden olduğunu söyleyen Korkmaz, yapılması gereken en doğru şeyin mahkeme kararıyla kadroları eski görev yerlerine döndürülen müdürlerin atandıkları okullara tekrar görevlendirilerek haklarının iadesi olacağını söyledi.