Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 32 metrekareden büyük müdür odalarının sınıf haline dönüştürülmesi talimatı üzerine çalışmalara başlandı. İl Milli Eğitim denetmenlerinin gözetiminde, 32 metrekareden büyük müdür odaları da sınıf haline getirilecek. Gerekirse müdürler, müdür yardımcılarıyla aynı odada çalışacak.
Bakan Dinçer, derslik ihtiyacını gidermek için okullardaki sınıf işgallerinin bitirilmesini istedi. En az 42 bin 500 müdür odası sınıfa çevrilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla artan derslik ihtiyacını müdür odalarını kaldırarak  çözecek. Bakanlık, müdür odası olarak sınıfların işgal edilmesini bitirmek için harekete geçti. Müdür odasının 32 metrekareden büyük olmaması, müdür yardımcılarının da aynı odada çalışmaları yönünde çalışma başlatıldı.
2011-2012 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak. 66 aydan büyük çocukların ilköğretime başlayacak olması nedeniyle ortaya çıkan derslik açığı, müdür odalarının derslik haline dönüştürülmesiyle kısmen de olsa hafifletilmeye çalışılıyor.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm İl Milli Eğitim müdürlüklerine gönderdiği talimat gereği, 32 metrekareden büyük müdür odaları derslik haline dönüştürülecek. Buna bağlı olarak Düzce’de de ilköğretim okullarında da gerekli inceleme yapılacak  ve bazı okulların müdür odaları derslik haline getirilecek.

 

Haber; H. İŞCAN