Düzce Merkez Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi'nin yeni Müdürü Hilal Ülkümen, eğitimde ilk adım olan anaokulunda uygulayacakları eğitim modeli ve hedeflerini anlattı.

2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Düzce Merkez Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi’nde okul müdürü olarak yeni görevine başlayan Hilal Ülkümen, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Okul Öncesi öğretmenliği lisans mezunu olduğunu söyledi. 28 yıllık çalışma hayatından sonra 2013 yılında emekli olan Ülkümen, artık Düzce Merkez Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi’nde edindiği tecrübeleri paylaşacağını ifade etti.



HER ÇOCUK FARKLI BİR BİREYDİR”

Düzce Merkez Doğa Anokulu Çocuk Üniversitesi olarak felsefelerinin "Mutlu ve eğlenen çocuk öğrenir" olduğunu ifade eden Ülkümen, şöyle devam ettt: “Her çocuk farklı bir bireydir. Doğru yönlendirmelerle çocuklarımızdaki potansiyelleri ortaya çıkartacak doğa okulları eğitim konseptiyle deneyimli, donanımlı, öğretmen kadromuzla anaokulumuzda çok yönlü bir eğitim sağlıyoruz.”

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM MODELİ

3-4 yaş gruplarına eğitim veren Çocuk Üniversitesi'nde çocuğun çok yönlü gelişimini temel aldıklarını söyleyen Ülkümen, “Fen bilimleri, matematik, düşünce yeteneği, sosyal bilimler ve performans modüllerinden, oluşan bir program uyguluyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı, öğrenmekten zevk alan, sorgulayan, araştıran bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor bunun için uygun eğitim ortamları sunuyoruz.” dedi.

REHBER ÖĞRETMENLER TARAFINDAN TAKİP

Düzce Merkez Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi’nde; İngilizce, müzik, drama, görsel sanatlar, ekoloji, beden eğitimi etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından uygulanmakta. Ayrıca çocukların bilişsel ve sosyal gelşimleri rehber öğretmenler tarafından takip edilmekte.

YAPMAK İSTEYİP DE YAPAMADIKLARIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİM”

Düzce merkez Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi yeni müdürü Ülkümen, Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesi’nde çalışırken yapmak isteyip de; prosedür, öğretmen, fiziki ortam, program gibi nedenlerle yapamadığı çocuk yararına olan projeleri gerçekleştirmek istediğini söylerken, konuşmasını şöyle noktaladı: “Güvenli bir ortamda, uzamanların gözetiminde, kendilerini keşfetmelerini sağlayacak, çok yönlü gelişim için çocuklarımızı Düzce Merkez Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi’ne bekliyoruz. Çocuklarımızın hayata Doğa’dan başlamaları ayrıcalıktır.” diye konuştu.

BOLU DOĞA'DA YENİ DÖNEME HAZIRLIK

Öte yandan 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için kayıtların devam ettiği Düzce ve Bolu Doğa Anaokulları'nda yeni dönem hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Bolu'nun Doğancılar Köyü mevkiinde eğitime kapılarını açan Bolu Doğa Anaokulu, Bolu’nun yetiştirdiği en önemli eğitimcilerden Muhabbet Koç müdürlüğünde öğrencileri ile buluşmaya hazırlanıyor.


C. ÜSTÜNER