Öğretmenler Günü kapsamında Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenleri, öğrenci ve velilerle geleneksel kahvaltıda bir araya geldi. Öğrenci ve velilerle bir arada kahvaltı yapan öğretmenlere bilim ve sanat merkezi öğrencileri daha sonra hazırladıkları gösterileri sundular.

Kahvaltının ardından bu yıl eğitime alınan 38 üstün zekalı öğrencinin Uyum Programı Tamamlama Belge Töreninde konuşan Bilim ve Sanat merkezi Müdürü İkramettin Şahin, burada eğitim gören öğrencilerin seçilmiş kişiler olduğuna dikkat çekerek Dünyanın üstün zekalı olarak tanımladığı yüzde 2’lik kesimin içinde yer alan bu öğrencilerin SBS sorunu olmadığını söyledi. 162 öğrenci ve 30 eğitim kadrosu ile Düzce bilim ve sanat merkezinin eğitim verdiğini belirten Şahin, hayata geçirilmesi planlanan bilim okullarından ilkinin Düzce’ye kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Öğretmenlerin bilim ve sanat merkezine bakış açılarının halen istenilen düzeyde olmadığını ve bunun üzüntüsünü yaşadığını dile getiren okul müdürü İkramettin Şahin, bir öğretmenimizin sınıfında üç öğrencimizin devamsızlık nedeniyle kayıtları silindi. Acaba o öğretmenimiz hiç vicdan azabı çekmiyor mu dedi.

Konuşmaların ardından bu yıl eğitime alınan 38 üstün zekalı öğrencinin Uyum Programı Tamamlama Belgeleri teslim edildi.

Haber; Ü. ÇETİN