Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde, resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan eğitim yöneticileri ve il eğitim denetmenlerine yönelik olarak “Eğitimde Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu” kursları düzenleniyor. Bu kursların birincisi 03-06 Aralık 2012 tarihleri arasında Düzce Anadolu Lisesinde yapıldı.
Düzce’deki Ortaöğretim Kurumları müdürleri ve Müdür Başyardımcılarının katıldığı kursta İl Eğitim Görevlileri Hasan Erdoğan ve İsmail Atay görev aldı. 3 gün süren kurs sonunda katılımcılara belge verildi.
Eğitimde Fatih Projesi kapsamında, bilişim teknolojilerinin okullarda etkin kullanılmasını sağlamak, eğitim yöneticilerine kurumlarında teknoloji destekli çalışma yapma alışkanlığı ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirerek, teknoloji odaklı problem çözme yeteneği kazandırmak ve sosyal medyanın dünyada ve Türkiye' de kullanımı ve etkilerini inceleyerek anlama ve yorumlama konusundaki becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen kursların devam edeceği belirtildi.