Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, bugün düzenlediği basın toplantısında  maarif müfettişi Recep Ali Örten’i hedef alan bir açıklamada bulundu. Çelebi, Maarif müfettişi Recep Ali Örten’in başka bir müfettişle birlikte, şikayet olmadığı halde Düzce’de bir ortaokulda deneme sınavı yaptıkları için 26 öğretmen ve 1 idareci hakkında soruşturma başlatarak öğretmenlerin tamamına kınama, idareciye ise maaş kesim cezası verilmesini teklif edildiğini öne sürdü.

Başarıyı artırmak için Türkiye’nin birçok ilinde yapılan deneme sınavlarının Düzce’deki bir okulda kasıtlı olarak sorun yapıldığını savunan Çelebi, “Öğrencilerimizi girecekleri sınavlara ve hayata hazırlayan, başarıları için her türlü fedakarlığa katlanan öğretmenlerimize reva görülen bu haksız uygulamayı kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çelebi ayrıca soruşturmayı başlatan maarif müfettişi Recep Ali Örten’in, başka bir okulda okuyan çocuklarının benzer sınavlara girdiklerini belirterek iddiasını sürdürdü.

Çelebi, “Sayın müfettiş, kendi çocukları için yapılan deneme sınavlarını ne hikmetse görmezden gelmiş, başka okuldaki idareci ve öğretmenlere şahin kesilmiştir. Bu müfettiş efendi iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırması gerekirken, hem iğneyi, hem de çuvaldızı başkasına batırmayı tercih etmiştir. Kendisine telefonla ulaşarak “kendi çocuklarının da deneme sınavı olduklarını” söylediğimizde gayet pişkin bir şekilde “o okulla ilgili bir şikâyet yok” diyebilmiştir. Her durumda adil davranması gereken müfettiş efendi bu davranışıyla adaleti çiğnemiş, “tuzun koktuğunu” göstermiştir.”dedi.

Aynı müfettişin Cumhurbaşkanına sosyal medya hesabından küfür içerikli paylaşımda bulunan bir kişiyi akladığını dile getiren Çelebi, “kırdığı ceviz” artık bini geçmiştir.”   İfadesini kullandı.Birçok ilde, öğrencilerin durumlarını görmek ve eksik kalan yönleri iyileştirmek için benzeri ölçme-değerlendirme uygulamaları yapıldığını hatırlatan Çelebi, başarıyı artırmak için çaba sarf eden öğretmen ve idarecilerin gayretlerinin cezalandırılmasını anlayamadıklarını belirtti. Çelebi yetkili seslendi:

“Eğitim-Bir-Sen olarak sendikamız üyesi olsun ya da olmasın, çalışkanlıklarından dolayı teşekkür edilmesi gerekirken cezalandırılan öğretmen ve idarecilerimizin her zaman yanındayız. Yetkili makamlardan maarif müfettişi Recep Ali Örten ile ilgili gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.”