Okulların tatil olmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgi yönetmeliği doğrultusunda Düzce  genelinde hizmet veren cami, Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezlerinde Yaz Kur’an Kursları 17 Haziran 2019 tarihinde eğitim ve öğretime başladı.

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslara çocuklar sabah erken saatlerde gelerek hazırlanan müfredat çerçevesinde eğitim alıyor. Kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.



Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin kitapları Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile Düzce İl Müftülüğü tarafından ücretsiz olarak verildi.

Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgi veren İl Müftüsü Hüseyin Can, 2019 yaz Kur’an kurslarında dinimizi öğretebilmek için çocuklarla, gençlerle buluşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. İki ay boyunca öğrencilere Kur'an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi dersler verileceğini belirten İl Müftümüz Hüseyin Can, kurslara katılan öğrencilere başarılar diledi.



"Öğrenciler Kur’an kurslarında eğitim, eğlence ve sevgi dolu bir yaz geçirecek"

Öğrencilerin Kur’an kurslarında hem eğitim alacaklarını hem de eğleneceklerini vurgulayan Müftü Can, "Yarınlarımızın umudu, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın temel değerleriyle tanıştıkları yaz Kur’an kurslarında, Kur’an eğitiminin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinliklerde bulunabilecek. Öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek. Öğrenciler Kur’an kurslarında eğitim, eğlence ve sevgi dolu bir yaz geçirecek. Çocuklar ilk günden camilere akın etti. Bu yıl Düzce’mizde yaz Kur’an kurslarında 25 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz.” dedi.



Yaş grubuna göre özel kitap

Yaş grubuna göre özel kitap verildiğini belirten Müftü Can: “Kurslarda, yaş grupları dikkate alınarak Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyaller kullanılacak. Buna göre; 4-6 yaş grubu için; 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, 7-14 yaş grupları için; “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” ve “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabım”, 14 yaş ve üzeri için; “Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3” kitapları, 18 yaş üzeri için; “Dinim İslam Temel Bilgiler” kitabı kullanılacak.” dedi.



Diyanet Genç Yaz Okulu

Geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever, dinini öğrenen ve yaşayan bireyler olarak yetişmesine destek için Düzce Valiliği öncülüğünde İl Müftülüğü tarafından ülke çapında örnek teşkil eden bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Müftü Can, “15 yaş üstü lise ve üniversitelilere yönelik “Genç Yaz Okulu” planmış olup 17 Haziran tarihinde Diyanet Gençlik Merkezinde gençlerin yoğun ilgisiyle hizmete başlamıştır. 110 erkek ve 60 kız 15 yaş üstü genç öğrencimize alanında uzman eğitimciler tarafından temel dini bilgiler verilmektedir. Ayrıca bu kursumuzda eğlenirken öğrenmek ilkesinden hareketle spor müsabakaları, yarışmalar, gezi ve piknik organizasyonları da düzenlenecektir.” dedi.



"Çocuklarınızı kurslara göndermeyi ihmal etmeyin"

Ailelerin çocuklarını kurslara göndermesini isteyen Müftü Hüseyin Can, “Çocuklarımız okulda yoruldu diye düşünmeyin. Kurslarda verdiğimiz eğitim hem dinlendirici hem keyifli hem de öğreticidir. Çocuklarımız hem yaz tatili yapacaklar hem de Kur’an ve dini bilgiler öğrenecekler. Anne babaların çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeyi ihmal etmeyin.” dedi.

İki dönem halinde günde üç saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olan yaz Kur’an kursları, birinci dönemi 17 Haziran - 12 Temmuz, ikinci dönemi ise 15 Temmuz - 9 Ağustos'ta uygulanacak. Mevsimlik işçilerin çocukları ile mülteci çocuklarına yönelik kurslar da ihtiyaç durumuna göre açılabilecek.


Haber: C.ÜSTÜNER