Sentetik uyuşturucu ile mücadele konusunda Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda İçişleri, Adalet, Gençlik Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikte çalışmalar yürütürken bu çalışmaların ürünü olan “Narkotimler” eğitim-öğretim yılının açılması ile göreve başlayacak.

Buna göre Narkotim adı verilen uyuşturucu alanında uzman kişilerden oluşan ekipler bu haftadan itibaren okul çevrelerinde sıkı bir şekilde gözetlemelerde bulunacaklar. Narkotimler bu yıl sadece okul çevrelerinde görev yapacaklar ve uyuşturucu kullanımının alt yaş gruplarına inmesini engellemeye çalışacaklar. Uygulamanın başarılı olması durumunda ise “Narkotim” uygulamasının alanı genişletilecek.


Yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili görüşlerini aktaran Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı okullarda uygulanacak her türlü güvenlik önlemi için çalışmalar yapıldığını vurguladı ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında oluşturulan “norkotim” uygulamasından söz etti.

Avcı, “Velilerimiz de öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz de bu haftadan itibaren okul çevrelerinde özellikle bu konuda uzman ekiplerin görevlendirildiği ve çok sıkı bir tarassut (gözetleme) altında tutulduğunu bilecekler. ‘Narkotimler’ diyoruz bunlara. Bir kısmı sivil olacak tabii. Ama okul çevrelerinde yuvalanmış olan, yuvalanmak isteyen belli yerlerde mekan tutan kötü niyetli kişilere karşı çok acımasız bir mücadele kampanyası başlatıyoruz. Bununla ilgili olarak da ayrıca çevre esnafı ve vatandaşlarımızın da desteğini sağlayacak bağlantılar kuruluyor. Ben buradan okul çevrelerinde çalışan esnafımıza, bu konularda emniyetimize polisimize, okul yönetimlerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Okullarımızı ve çevrelerini bu insanlara dar edecek bir kampanya bu eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: S. Dervişoğlu