Mustafa Kemal Ortaokulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Düzce Fen Lisesini kazanan öğrencileriyle söyleşi yaptı. “Başarıya Giden Yolda”kapsamında yapılan Mustafa Kemal Ortaokulunun ek binasında ki söyleşiye;Mert YALÇIN,Emrecan TATMA,Ahmet Mert EKİNCİ,Şirvan ÇELEBİ,Ceyda DOLAPÇIOĞLU,Cansu KAHRİMAN,Adem OZAN,Ertürk POYRAZ,Seda SAVAŞ,Oğuzhan ALTINIŞIK,Ceyda YILMAZ,Elif Zeynep ALUÇ,Ali Emre EROL,Selin TURAL,Selin POMAY katıldı. Okul müdürü Hüsnü Palak’ın ikramı ve teşekkür konuşmalarından sonra ,13 tane 8.sınıf şubesi olan Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Fen Lisesinden gelen öğrenciler ayrı ayrı sınıfa girerek öğretmenlerin gözetiminde söyleşi yaptılar.

 

Fen lisesinden gelen öğrencilerin heyacanları yüzlerinden okunuyordu. ancak söyleşilerin ilerleyen dakikalıarında heyacanarından eser kalmadı. Mustafa Kemal Ortaokulunun 8.sınıf öğrencileri Fen Lisesinden gelen geçen yıl bu sıralarda oturan abla ve ağabeylerini ilgi ile dinlediler ve sorularla söyleşiyi sürdürdüler. Fen Lisesinden gelen öğrencilerinin kendilerini başarıya götüren yolları söylece sıraladılar:Dersi dikkatle dinleme,sürekli tekrar,bol soru çözme,dinlenmek için spor ve sanatsal etkiliğe katılma,planlı çalışma,internetten uzak kalma, kitap okuma,hedefli olma,hırslı olma,eleştirilere açık olma ,uyku beslenmelerine dikkat etme.



Mustafa Kemal öğrencillerinin söyleşiden sonra çok etkilendiklerini ve onların kişisel başarı hikayelerinde TEOG sınavları öncesinde azami derecede faydalancaklarını söylediler.


Etkinliğin amacını Okulun Rehber öğretmnei Zeki Bigili şöyle açıkladı: “Başarıya Giden Yolda”kapsamında akranların kişisel başarısında ki kullandıkları yöntemleri paylaşmak ve onlardan çokça faydalanmak.Fen Lisesini kazanan okulumuz öğrencilerini unutmadıklarını ve onların bu başarılarını bir daha taktir etmek, onları oraya gönderen öğretmenleriyle buluşturmak ve hasret gidermek olduğunu söyledi.

 

HABER:S.KAŞKIR