Kurtsuyu Köyü'ndeki 14 derslikli ilköğretim okulu taşımalı eğitim sistemine uymadığı gerekçesi ile kapatılıyor. Okulun kapatılmasına karşı çıkan köylüler ve öğrenciler geçtiğimiz günlerde eylem yaparak “okulumuzu geri istiyoruz” demişlerdi.
Boğaziçi ilköğretim okuluna gitmeleri kararlaştırılan öğrencileri veliler, “ dışarıdan öğrenci gelmesin” diyerek istemeyince bu kez öğrencilerin Nasırlı Köyü’ne taşınmaları gündeme geldi.
Kurtsuyu İlköğretim Okulu’nun kapatılmasında geri adım atılmadığını söyleyen Köy Muhtarı Cemali Sağır, Nasırlı Köyü İlköğretim okulunda öğrencileri alacak kapasite olduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğüne öğrencilerin bu okula gitmesi için yazı yazdıklarını söyledi. Sağır, öğrencilerin Nasırlı Köyüne taşınmaları işinin de yarın ihaleye çıkacağını belirtti.
Öğrenci sayısının azalması nedeniyle kapatılan Kurtsuyu İlköğretim okulunda, taşımalı sistemle öğrencilerin başka okullara gideceği söylenmesine rağmen, bir aydır köye servis gelmemesi nedeniyle bir çok öğrenci okula başlayamamıştı.

 

Haber; H. İŞCAN