Eğitim camiası sessizliğe gömüldü

Geçen hafta açıklanan SBS ve Temmuz ayı başında açıklanan LYS sonrasında Düzce'de idareciler ve eğitim camiası adeta sus pus oldu. Her yıl sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılan değerlendirmeler bu yıl yapılmadı Düzce adeta eğitim konusunda sessizliğe gömüldü. Geçmiş yıllarda sınavlarda istediği başarıyı elde edemeyen ve sürekli alt sıralarda olan Düzce'nin bu yılki başarı durumunun ne olduğu Hiçbir kurum tarafından dillendirilmedi.

Diğer illerde değerlendirme yapılıyor

Son iki yıldır, İl Milli Eğitim Müdürlerinin talebi üzerine ÖSYM illerin başarı sırlamasını açıklamıyor. Ancak sınavlar sonunda idareciler illerinin sınav sonuçlarına göre başarı durumu hakkında değerlendirmede bulunuyor. Komşu illerde Valiler ve İl Milli Eğitim Müdürleri yaptıkları açıklamalarla illerinin eğitim durumu hakkında kamuoyunu aydınlatıyorlar.

Ancak son yapılan LYS ve SBS'nin ardından eğitim camiasının sessizliği Düzce'nin genel durumu hakkında da bilgi sahibi olunmasını engellerken, sonuçların milli eğitim müdürlüklerinde bilindiği ancak kamuoyuna açıklanmadığı iddiaları da gündeme geldi.

 

Haber: H. İŞCAN